Ontwerp je eigen gedenksieraad al vanaf 169 euro!

Assieraden goud

Assieraden zijn razend populair, omdat ze er tegenwoordig ook nog erg mooi uit zien. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten materialen, maar een gouden assieraad is natuurlijk het neusje van de zalm. Goud is ontzettend duurzaam en niet voor niets het meest gewilde edelmetaal. Laten we kijken naar de kosten en de mogelijkheden betreft het ontwerp.

Assieraad Goud

Asring goud

Wat kost een gouden assieraad?

De kosten van zo’n gouden assieraad is afhankelijk van een aantal factoren: gewicht, puurheid en goudprijs.

Gewicht: massief goud of een laagje goud

Een vergulden gouden assieraad (laagje goud) is een stuk goedkoper dan massief goud. Om een voorbeeld te geven: verguld zal rond de 100-200 euro zijn, waar massief goud meer 500-700 euro kost.

Ashanger met Goud

Ashanger Goud met Zilver

Karaat goud

Karaat goud is het percentage puurheid van goud. 14 karaat goud is 58.5% puur goud en een 24 karaat is 99.99% puur goud. Een standaard 14 karaat gouden assieraad zal gemiddeld tussen de 600 en 800 euro kosten. 

Goudprijs

De goudprijs heeft invloed op de prijs van gouden assieraden. Zoals in het afgelopen jaar is gebleken, zou het zomaar kunnen zijn dat een sieraad 10-15% duurder wordt. Hmm, misschien is het wel een goede investering.

 

Asring goud met Edelsteen

Asring goud met edelsteen

Zelf gouden assieraad ontwerpen

Als je toch van plan bent om wat extra’s te spenderen aan een mooie gouden assieraad, is het al helemaal geweldig als je het assieraad zelf kan ontwerpen. Zo kan je symbolische elementen in het assieraad verwerken om het nog specialer maken.

Daarnaast is er bijna geen prijsverschil tussen een standaard gouden assieraad of een eigen ontwerp, omdat de prijs vooral ligt in het type materiaal dat wordt gebruikt. Om inspiratie op te doen kun je eventueel assieraad ontwerpen bekijken van anderen.

Heb je een leuk idee voor een gouden assieraad? Vraag hier gratis een prijsindicatie aan van je idee. We horen graag wat je in gedachten hebt.